Versio: goedkope hosting vanuit het prachtige Friesland


Deze club belooft je goedkope diensten met betrekking tot je aanwezigheid op internet. Dat klopt vaak wel ware het dat ik een verwachting heb van de term diensten. Dat is namelijk een rekbaar begrip. Een eenmaal functionerende omgeving is ook al een dienst. Kenmerken voor deze dienstverlener zijn: kortzichtig, wraakzuchtig, kwaliteit is een rekbaar begrip, censuur, natrappen. Hosting en domeinnamen afgenomen: je registreert een domeinnaam en zet een website online via de diensten van Versio. Voor een site die je niet vaak raadpleegt een prima optie, hoewel je niet zeker weet of je site bereikbaar is. In het verleden heb ik met name met hosting veel problemen ondervonden omdat je met heel veel mensen een server moet delen. Daar zitten altijd een aantal misbruikers bij en gelukkig worden die aangepakt. Helaas word je zelf ook regelmatig slachtoffer van deze aanpak. Op het forum een draadje geopend en het standaard antwoord is dat je zelf fout zit. Na met logs en andere zaken aangetoond te hebben dat dit niet correct is wordt je topic al snel prive gemaakt en nadat Versio de fout hersteld is het draadje onvindbaar gemaakt. Vooral andere (potentiële) klanten moeten dit maar niet zien.

Domeinnaam registratie is ook volledige willekeur. Je geeft aan een verhuiscode te willen hebben en vlak voordat de verlooptermijn is verstreken loop je de kans direct in quarantaine gezet te worden al drie seconden nadat Versio vindt dat je domeinnaam is verlopen. Vooral geen consistent gedrag. De ene keer wel, de andere keer niet, vooral als je geen verhuiscode opvraagt lijken de regels anders te zijn. Verhuiscode opvragen lijkt dodelijk te zijn. De enige optie is een vette rekening te betalen die overeenkomt met registreren voor 10 jaar. Maar helaas krijg je dat niet, slechts 1 jaar. Kortom, als je weg wilt zal Versio (AXC) regelen dat het altijd met verlies gaat (te vroeg of met boete). Want JIT (just in time) lijkt geen optie te zijn.

Er zijn zoveel partijen op die markt die het zoveel beter doen. Waarom dan kiezen voor deze partij uit Leeuwarden? Omdat ze beoordelingen en het forum actief verneuken: slecht nieuws wordt verstopt of verwijderd. Goed nieuws is uiteraard aanwezig. En zo manipuleren wij onze reviews en forum. Ik heb dit in het verleden vaker gezien bij bijvoorbeeld Fietsenwinkel.nl. Mijn advies ? Begin er maar niet aan…

AXC
Francois Haversmidtwei 2
8914BC Leeuwarden
Netherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.